salji putih

no copy paste

Tuesday, 11 September 2012

Meung Gu (My True Friend)


Synopsis: SONG(Natcha Jantharapan), Bangkok city boy, moved to live with his sister in Chiengmai. He is quiet and introverted. He has no friend and always be bullied by other people. At the school, SONG meet GUN (Mario Maurer), a leader of youth gang "SPERM". He and his gang members always have punch-up things. They were thought to be a kind of gangsters. SONG was warned to stay away from them. However when SONG got problems, GUN and his gang members always sincerely help him out. SONG found their true skins and was impressed by their strong spirits and true relationship. Finally SONG decides to join in SPERM gang. His world has been changing. Though he realized that many terrible things will come into his life, but that makes their friendship be more tightened and bring him the actual meaning of the word "true friend"

How To Smile ;)

GUN Happy Moment

Makes Me Happy

                               
Di akhir cerita gun telah mati ditikam gara-gara
mahu membantu kawan-kawannya ketika bergaduh

I ALWAYS MISS YOU GUN :')


My True Friend Thailand Full Movies    

Song.. You must remember,
We are fighters, not gangsters
Men fight until there's a winner, never to kill

For me, loving friend doesn’t mean spoiling them, if they do wrong things, I must warn them, though it would make them mad. Friendships doesn’t last a few days, it lasts forever.

Mario Maurer as Gun (Friends Never Die) (My True Friend)



THE END






Tuesday, 17 April 2012

“Seandainya engkau bertemu seorang kawan yang sanggup bersusah atas nama kesetiaan, mendahulukan atas nama kebajikan, menyimpan keaibanmu atas nama kejujuran, menegur kelemahanmu atas nama kebaikan, memendam rasa terkilan demi menjaga perasaan, ketahuilah bahawa dia bukanlah seorang kawan tetapi seorang saudara & sahabat sejati yang sukar di cari ganti…” 

Rasulullah saw pernah berpesan: “Agama seseorang itu terletak di atas agama atau jalan yang dipilih oleh rakannya”. Oleh itu kita hendaklah berhati-hati dalam memilih siapa yang harus dijadikan sahabat.
Apakah ciri-ciri sahabat yang baik? Seorang bijak pandai berpesan kepada anak lelakinya: “Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut :

    • Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu.

    • Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu.

    • Jika engkau memerlukan pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu.

    • Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik.

    • Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu.

    • Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya;

    • Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya.

    • Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menanyakan kesusahan kamu.

    • Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu.

    • Jika engkau berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kamu.

  • Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu.
  • Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan.

TUHAN aturkn antara kita 1 pertemuan ditetapkn 2 hati. Dalam 2 hati diberikn 3 rasa :
SAYANG, KASIH & KASIHAN. Dalam 3 rasa itu dselitkn 4 tujuan:
BERKENALAN, BERTEMAN, BERKAWAN, & BERSAMA. Dalam 4 prkara itu tersembunyi 5 perkataan, iaitu:
TEMAN BAIK SELALU DI SISI. Dalam 5 prkataan itu trsmbunyi 6 impian iaitu :
SAYANG,KEKAL,SETIA,MNGERTI,MENGHARGAI,& MENGINGATI. Dalam 6 impian itu trsimpul 7 huruf keramat iaitu :
“SAHABAT”.
P/S  : Jika sahabatmu melukakan hati, lukislah di awan agar ia cepat berlalu pergi…Jika dia membuat kebaikan, pahatlah di atas batu agar ia kekal sepanjang kehidupan.

Monday, 13 February 2012

Kasut conteng sendiri , Awesome .

Assalamualaikum semua kepada followers tersayang dan tak semestinya juga kepada followers mana tahu yang takde blog tuh saja-2 datang menyinggah nak stalkers , hahaha bolok . Sorry ah lama dah tak update blog , sekarang baru nak update sebab takde idea . okay sekarang aku mahu tunjukkan sesuatu yang menarik dekat korang , mesti korang suka dan akan cakap kreatif , comel dan pelbagai lagi . kejap aku upload .


Okay nie ah benda yang aku nak tunjuk nie , sepasang kasut mulanya tidak seberapa indah untuk dipandang tapi sekarang sudah jadi tumpuan dimana-mana sahaja kalau aku pakai kasut nie . orang asyik pandang je kasut aku nie . ia buat aku menjadi malu ah . hahaha poyo ! Okay sebenarnya aku nak berterimakasih pada MUHAMMAD SUHAIL BIN MAHYUDDIN sebab die yang banyak tolong aku lukis kasut nie . sayang mu suhail <3 alatan yang digunakan liquid paper , sharpee , water colour tu jer kot . next time nak beli kasut lain dan nak buat lagi . mana tahu kalau dah pandai buat semua nie aku boleh buat kerja sambilan conteng-conteng kasut . hehehee . Okay la semua , sampai disini sahaja pasal kasut . sorry kalau tak paham apa yang aku cerita nie sebab mata aku dah mengantok . okayokay last photo dari aku , kejap nak upload .